5. Sınıf

5. Sınıf Sunu Programları

5. sınıf 1. dönem konusu olan SUNU PROGRAMLARI ile ilgili hazırladığım ders notları, çalışma kağıtları, konu testi ve videoları bu yazıda sizlerle paylaşıyorum.

Önceki hafta Kelime İşlemci Programları konusunu işlemiştik. Bu hafta Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi’nde Sunu Programları konusunu ele alacağız. Yine uygulamalı etkinlikler ile devam edeceğiz.

Eğer önceki haftalarda yetiştiremediğiniz materyaller varsa, bu konuları tamamlamak için ilgili haftalara geri dönerek eksiklerinizi gidermenizi öneririm. Etkinlikleri tamamladıysanız, 5. Sınıf – Sunu Programları konusuna geçebiliriz.

Ders akışımı sizinle paylaşırken, kılavuz kitaba uyumlu bir sıralama izlediğimi artık biliyorsunuz. Aynı zamanda yazarları arasında olduğum Sıfırbir Yayınevi tarafından yayımlanan 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım kitabından da yararlanıyorum. Önemli gördüğüm etkinlikleri de ekliyorum.

KAZANIMLAR

  • BT.5.4.3.1. Sunu hazırlama programının arayüzünü ve özelliklerini tanır.
  • BT.5.4.3.2. Belirli bir amaç için oluşturduğu sununun tasarımını ve bileşenlerini biçimlendirir.
  • BT.5.4.3.3. Sunu hazırlama programı ile oluşturduğu sunuyu düzenler.
  • BT.5.4.3.4. Sunu hazırlama programı ile oluşturduğu sunuyu sunar.
  • BT.5.4.3.5. Farklı sunu hazırlama programlarını keşfeder.
BT kazanımların yapısı

Kazanımların Yapısı

Kazanımların yapısı yanda şematik olarak gösterilmiştir.

Kazanımlar; sınıf düzeyi, ünite numarası, konu numarası ve kazanım numarası esas alınarak numaralandırılmıştır.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi sunularına göz atmak için buraya tıklayınız.

Derse girmeden önce yapılacak etkinlikleri gözden geçirelim. Uygulama esnasında aksaklık yaşanmaması için önceden tüm materyalleri inceleyelim. Sunum programlarının ne olduğunu, neden sunum programlarına ihtiyaç duyulacağını içeren sunuyu etkileşimli tahta üzerinden açalım

“Sunu Programları” Sunumu

Sunu Programları sunumunu açtıktan sonra öğrencilere “sunu programları” kavramını daha önce duyup duymadıklarını sorabiliriz. Öğrencilere sunu programları kavramı açıklanarak, sunuların ne amaçla kullanıldığı örneklerle anlatabiliriz.

Sunum sırasında öğrencilere en çok kullanılan sunu programları gösterilerek, “bunlardan herhangi birini kullanan var mı?” diye sorulabilir.

Sunu ile ilgili önerileriniz olursa yorum bırakmaktan çekinmeyin.

Video: Etkili Sunum İpuçları

Bu animasyon videoda, etkili bir sunum hazırlamanın ipuçları verilmiştir. Öğretmenler ve öğrencilerimiz için hazırladığım bu özel video ile sunumlarınızı daha etkili kılabilir, püf noktalarını öğrenebilir ve ilgili çekici sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Hobilerim – İçerik Hazırlama Uygulaması

Bu uygulamayı BT sınıfınız varsa uygulamalı olarak yapalım. Öğrencilerin seveceği bir etkinlik olarak düşünüyorum.

Derse girmeden önce “Hobilerim – İçerik Hazırlama Uygulaması” yönergesi’ni sınıf mevcudu kadar alalım. Öğrencilerimiz bu yönergeye göre “Google Slaytlar” programını kullanarak sunu oluşturacaklar. Bu noktada sununun oluşturulması esnasında öğrencilerimizin, programın özelliklerini keşfederek öğrenmesini sağlayalım. Desteğe ihtiyaç duydukları noktada sınıfta gezerek onlara yardımcı olalım. Soru sormalarını teşvik edelim.

Hobilerim – İçerik Hazırlama Uygulaması Yönergesi

Öğrencilerimize etkinliğe girişte neleri yapmaktan hoşlandıklarını anlatacakları hobilerim çalışması yapacaklarını söyleyelim.

Öğrenciler uygulamayı yaparken onlara rehberlik edelim. Yönergede belirtilen özelliklerin sunuya eklenmesi konusunda yardımcı olalım.

Etkinliği bitiren öğrencilerden çalışmaları toplayalım ve süre kalması durumunda rastgele seçtiğiniz öğrencilerin çalışmalarını sunması için fırsat verelim.

Bu etkinliği 1 ders saatine yaymanızı öneriyorum. Kılavuz kitapta var olan bu çalışmayı, öğrencilerimize mutlaka yaptıralım.

PowerPoint Etkileşimli Etkinlik

Faydalı olması dileğiyle. Değerli yorumlarınızı da bekliyorum.

NOT: Bu çalışma kağıtları, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün https://tegm.meb.gov.tr/www/bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-dersi-icin-hazirlanan-materyaller-ogretmen-ile-ogrencilerimiz-kullanimina-sunulmustur/icerik/476 sayfasındaki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programı’na uygun olarak hazırlanan materyaller ile uyumludur.

MEB tarafından yayımlanan diğer tüm Bilişim Teknolojileri ve Yazılım materyallerinin bulunduğu ilgili sayfaya yukarıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM Kitabı

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin