12 Mart İstiklal Marşının Kabulü

 

Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılan istiklâl marşının kabulü 12 Mart 1921 tarihinde gerçekleşti. Bu vesile ile İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY’u rahmetle anıyoruz.

İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde aziz milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuştu. Türk milletinin hürriyet ve vatan tutkusunun en belirgin ve net bir şekilde ifadesinin mısralara döküldüğü İstiklâl Marşı’nı bize kazandıran düşünce adamı, yazar ve şair olan Mehmet Akif ERSOY’u yad ediyoruz.

Zamanınız varsa Mehmet Akif ERSOY’un kaldığı Ankara Hamamönü mevkiinde bulunan Taceddin Dergahı mutlaka ziyaret edilmeli diye düşünüyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi civarda oldukça yenileme ve restorasyon çalışması yapmış ve civarın çehresi değişmiş, güzelleşmiş. Otantik bir havada ziyaretinizi yapabilirsiniz.

Günün anlam ve önemine binaen 1 kere de olsa İstiklâl Marşımızın 10 kıtasını da okuyalım derim.

Mehmet Âkif Ersoy Kimdir?

Mehmet Âkif Ersoy, baba tarafından Arnavut, anne tarafından Özbek asıllı olan Cumhuriyet Dönemi şairi, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur’an mütercimi ve milletvekilidir. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekili olarak 1. TBMM’de yer almıştır.

Mehmet Âkif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı’nın yazarıdır. “Vatan Şairi” ve “Milli Şair” unvanları ile anılır. Çanakkale Destanı, Bülbül, Safahat en önemli eserlerindendir.<

Doğum: 20 Aralık 1873, Fatih, İstanbul

Ölüm: 27 Aralık 1936, İstanbul

Defin yeri: Edirnekapı Şehitliği, İstanbul

Kitapları: Safahat

Kaynak: Vikipedi

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap