Okulların Açılmasına

-
GÜN
-
SAAT
-
DAKİKA
-
SECONDS

Kaldı

2024-2025 Robotik Kodlama Dersi Yıllık Planlar

Sevgili bilişim Teknolojileri öğretmeni arkadaşlarım, bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler, bireylerin ve toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere eğitim yaklaşımlarımızda da köklü değişiklikler getirdi. Öğrenme ve öğretme süreçlerindeki bu yenilikler, bireylerin problem çözme, eleştirel düşünme, iletişim, girişimcilik ve empati gibi niteliklere sahip olmalarını bekliyor. Bu doğrultuda, öğretim programları artık sadece bilgi aktarımına dayalı değil, aynı zamanda bireysel farklılıkları gözeten, değer ve beceri kazandırmaya yönelik bir yapı sunuyor. Bu kapsamda, MEB tarafından Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu 5 ve 6. Sınıflar için hazırlanan ROBOTİK KODLAMA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI‘na uygun olarak hazırladığım robotik kodlama dersi yıllık planları sizlerle paylaşıyorum. Bu yıllık planlar ile işleyeceğimiz Robotik Kodlama Dersi, öğrencilerimizin, geleceğin teknolojik ve sosyal ihtiyaçlarına hazırlıklı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacak.

Robotik Kodlama dersinin öncelikle bilişim teknolojileri sınıflarında veya etkileşimli tahta üzerinden uygulamalı bir biçimde yürütülmesi beklenmektedir. Derslerin uygulama aşamasında her öğrenciye en az bir uygulama yapabileceği fırsat sunulmalıdır. Uygulamaların etkili bir şekilde yapılabilmesi için her bir eğitim ortamında yeterli sayıda eğitim materyali hazır bulundurulmalıdır. Eğitim ve öğretim sürecinde uygun benzetim araçları da kullanılabilir.

NoÜnite AdıKazanım
Sayısı
1Robotik Kavramına Giriş4
2Kodlamaya Giriş12
3Robotik Kodlama Ortamları5
4Robotik Kodlama Uygulamalarına Ait Bileşenler4
5Farklı Ortamlarda Robotik Devre Tasarımı13
TOPLAM38
5. Sınıf Robotik Kodlama Dersi Öğretim Program
NoÜnite AdıKazanım
Sayısı
1Giriş Düzeyi Robotik Uygulamaları16
2Orta Düzey Robotik Uygulamaları24
3İleri Düzey Robotik Uygulamaları38
TOPLAM58
6. Sınıf Robotik Kodlama Dersi Öğretim Program

İşte tüm yıl öğrencilerimizin kazanacağı beceriler ve aşamaların yer aldığı hazırladığım ünitelendirilmiş yıllık planlar:

Sevgili meslektaşlarım, yıllık planları indirdikten sonra alttaki isim ve tarih bilgilerini değiştirmeyi unutmayın!

ROBOTİK KODLAMA (MEB Müfredatına Tam Uyumlu)

Önemli

Sevgili meslektaşlarım, yıllık planları Sıfırbir Yayınları tarafından çıkardığımız Robotik Kodlama kitabına göre hazırladım. Eğer kitaba dijital olarak erişmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayınız:

www.sifirbiryayinlari.com.tr

Türkiye’de bu alanda yazılan ilk kitaplar olma niteliğini taşıyan ve içeriğiyle sadece ortaokuldaki seçmeli derslerin kaynağı olarak değil çok daha fazlasını vadeden kitaplarımızı satın almak istiyorsanız yine aynı web sitesi üzerinden sipariş verebilirsiniz.

Sizlerin de bu süreçte katkılarınız ve geri bildirimleriniz, öğrencilerimizin başarılarına doğrudan etki edecek. Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmak için yorumlarınızı bekliyorum. Hep birlikte, geleceğin liderlerini yetiştirmeye devam edelim!

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi yıllık planları için ilgili sayfaya da göz atabilirsiniz.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap