Eğitim

3500 Okula Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı Kuruluyor

Tüm illerdeki ortaokul ve lise kademelerinde 3500 okula Bilişim Teknolojileri Laboratuvarları kurulması çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu projeyle, aktif öğrenme ve dijital teknoloji araçlarının entegre edildiği yenilikçi öğrenme ortamları oluşturulması hedefleniyor.

Bilişim Teknolojileri laboratuvarlarında, son teknolojiye sahip yüksek hızlı baskı özellikli 3 boyutlu yazıcılar ve kodlama eğitimine destek olacak 10 adet robotik kodlama seti ile 3 adet çok amaçlı mobil robot platform kiti, öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulacak.

Bu laboratuvarlarda kullanılacak robotik kodlama kitleri (MEB-KİT), Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlandı. Kitler, temel ve ortaöğretimde zorunlu veya seçmeli olarak okutulan robotik kodlama ve yazılım ders içeriklerine uygun olarak hazırlandı. IPC ve ISO kalite standartlarında üretilecek olan kartlar, 220mm × 160mm boyutlarında olup, tüm komponentlerin bir arada olmasına ve kart üzerine takılıp çıkarılabilmesine imkân tanıyacak şekilde tasarlandı. Ayrıca, bu ürünler özel olarak üretilen açılıp kapanabilir şeffaf plastik kutular içerisinde okullara teslim edilecek.

Bu proje, öğrencilere teknolojiyi yakından tanıma ve kullanma fırsatı sunarken, öğretmenlere de dijital eğitim materyalleri ile derslerini daha etkili ve ilgi çekici hale getirme imkanı sağlayacak. Türkiye genelinde eğitimde teknoloji entegrasyonunu artıracak bu adım, geleceğin dijital dünyasına hazırlık niteliği taşıyor.

Yenilikçi sınıflar, 21. yüzyıl becerilerini destekleyerek iş birlikçi ve ortak çalışma alanlarında dijital teknolojilerin etkin kullanıldığı öğrenme ortamları sunacak. Bu sınıflarda son teknoloji yüksek hızlı baskı özelliği olan 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10’ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin