2. Ulusal BLOKZİNCİR ÇALIŞTAYI
TÜBİTAK BİLGEM tarafından 2018 yılında gerçekleştirilen, Türkiye’nin en büyük ve geniş katılımlı blokzincir etkinliği olan Ulusal Blokzincir Çalıstayı’nın ikincisi 25-26 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’da düzenlenecektir.
“Blokzincirde Dijital Kimlik” ana temasıyla düzenlenecek olan 2. Ulusal Blokzincir Çalıstayı, blokzincir tabanlı dijital kimlik yönetimi çalışmalarındaki gelişmeleri masaya yatırarak bu alanda görev alan akademisyen ve geliştiricilerin konu hakkındaki görüş ve tecrübelerinin paylaşılmasını hedeflemektedir.
Çalıştay hakkında detaylı bilgi ve kayıt için lütfen çalıştay web sitesini ziyaret ediniz:
Ulusal Blokzincir Çalıştayı web sitesi
Ana tema olan Blokzincir tabanlı dijital kimlik yönetimi ve ek olarak
- Tüzel Kişiler için Dijital Kimlik
- Nesneler için Dijital Kimlik
- Dijital Kimliğin Kamuda Kullanımı
- Fiyat İstikrarlı Kripto Paralar
- Uzlaşma Mekanizmaları
- Blokzincirde Mahremiyet
- Blokzincir Güvenliği
- Blokzincir için Kriptografi
- Doğrulanabilir İddia
konularında da bildiri gönderimine açık olan çalıştaya bildiri göndermek ve detaylı bilgi için tıklayınız.
Son Bildiri Gönderimi
1 Eylül 2019
Kabul Bildirimi
13 Eylül 2019
Baskıya Hazır Teslimi
20 Eylül 2019
Kayıt ücreti Tam: 300 TL, Öğrenci: 150 TL dir.
TÜBİTAK BİLGEM BLOKZİNCİR LABORATUVARI
TÜBİTAK BİLGEM Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde 2017 yılında, Blokzincir Araştırma Laboratuvarı (blokzincir.bilgem.tubitak.gov.tr) kurulmuştur.
Kamu ve özel kurum/kuruluşların ihtiyaçlarına yönelik, blokzincir teknolojilerinin altyapısının oluşturulması, kurulumu, kripto paraların güvenlik ve mahremiyet analizi, iş modelleri, finans ve kitle fonlama yaklaşımları Laboratuvarımızın başlıca Ar-Ge faaliyetleri arasındadır.
Gelecek bilimciler tarafından yıkıcı bir teknoloji olarak tanımlanan Blokzincir Teknolojisi aslında “Kripto Para” kavramından daha geniş bir alanı ilgilendirmektedir. Bir kısmı yıllardır kullanılmakta olan yazılım ve iletişim teknolojilerinin özel bir kurgu ile bir araya getirilmesi ile oluşturulan bu teknoloji, temelde internet üzerinde yürütülmekte olan iş süreçlerinin önemli bir handikapı olan güven sorununa matematiksel bir çözüm önermektedir. Bu karakteristiği ile güvenin esas tutulduğu pek çok sektörü ve iş süreçlerini derinden etkilemesi beklenmektedir.