ADSL Arıza Bildirimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde artık hepimiz interneti sık kullanıyoruz ve en kısa bir kesintide işlerimiz aksayabiliyor. ADSL arıza, internet kesintisi vs sebeplerden dolayı sorunun çözümü için ne yapmamız gerektiğini ya da arıza iletişim numaralarını bilmiyor olabiliriz. Oluşan ADSL arızasının giderilmesi için yapmanız gereken şey şu: Bu arızayı hizmet aldığınız şirkete (Türk Telekom, Smile ADSL, Superonline vs.) bildirmek. Onlar size konu ile ilgili yardımcı olacaktır.

Müşteri hizmetlerine ulaştığınızda, ilk söyledikleri genellikle “modeminiz açık mı?” diye sormak olacak. “Lütfen, modeminizi tekrar açıp kapatın.” İşte bu adımı kolay yapabilmek için konuştuğunuz telefon ile modemin yakın olmasında fayda var. Değilse ne demek istediğimizi telefon ile modem arasında mekik dokurken anlayacaksınız.

Diğer bir husus ise splitter yani ayıraç. Bu da ana hattı telefon ve internet diye ikiye ayırıyor. Bunu da kontrol edebilir olmalısınız.

Bunların dışında farklı çözüm önerileri de üretebilirler. Söylenenleri yapmanıza rağmen sorun giderilemiyorsa, size teknik servis göndereceklerdir.

Arayabileceğiniz Arıza Bildirim Numaraları

Türk Telekom – 0212 707 0 375

Smile ADSL – 0212 444 33 75

SuperOnline – 0532 532 00 00​

Vodafone – 0850 542 0 542

Yukarıdaki iletişim numaraları dışında online form doldurarak talepte bulunabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki bağlantıları kullanın:

Türk Telekom Arıza Bildirimi

Turkcell SuperOnline Şikayet

Eğer internetiniz çalışmıyor ve müşteri hizmetlerini hemen aramak istemiyorsanız aşağıdaki çözümleri uygulayabilirsiniz. ​İnternete bağlanma problemlerinin farklı nedenleri olabilir. Sağlıklı bir internet bağlantısı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 

​1. Modeminizi kapatıp açınız

  • Modeminizi belli aralıklarla kapatıp açarak zaman zaman yaşanabilecek geçici bağlantı ve hız sorunlarınızı giderebilirsiniz.
  • ​Modeminizin fişini çekiniz, 30 saniye bekledikten sonra yeniden takarak ışıkların yanmasını bekleyin.

2. Modeminizin ışıklarını kontrol ediniz

  • Modem ışıklarının anlamları için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.
  • İnternete bağlanabilmeniz için Power ve WAN ışıklarının mutlaka yanıyor olması gerekmektedir.

3. Kabloların modeminizin arkasında doğru yere takılı olduğundan emin olunuz

​Modeminizin kablo bağlantılarını bağlantı türünüze göre aşağıdaki şemalardan inceleyebilirsiniz.​

  • ​​Yerine takılmamış ya da tam olarak oturmamış bir kablo görürseniz kabloyu zorlamadan ilgili porta takabilirsiniz. Bağlantıların (konnektörlerin) kırılmış olması durumunda çağrı merkezini arayarak destek alabilirsiniz.

adsl bağlantı şeması

4. Bilgisayarınızı kontrol edin

  •  İnternete bağlanamama durumu, kullandığınız cihazlardan kaynaklanıyor olabilir. Birden fazla cihaz kullanıyorsanız (laptop,      cep telefonu, tablet vb.) birinden internete bağlanıp bağlanamadığınızı kontrol ediniz. Cihazlardan birisi internete  bağlanabiliyorsa, internete giremediğiniz cihazın ayarlarını kontrol etmelisiniz.
  • DNS ve PROXY ayarlarınızı varsayılan konuma getiriniz. Bunun için aşağıdaki yönergeleri izleyebilirsiniz.

DNS Kontrolleri:

Lütfen DNS ayarlarınızın otomatikte olduğundan emin olunuz.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap