Bilgisayar Oyunları
PC oyunları, çocuk açısından olumlu anlamda bakıldığında, onların ruhsal ve sosyal gelişimine katkısı olduğu bir gerçektir.
–Bilgisayar oyunları öğrenmeyi eğlenceli kılar. Böylece küçük çocukların bazı kavramları ve bilgisayar kullanmayı öğrenmelerini kolaylaştırır.
-Çocuklarda ve gençlerde rekabet duygusunu geliştirir.
-Bilgisayar oyunları çocuğun ve gencin dikkatini yoğunlaştırmasını sağlar.
-Planlama ve problem çözme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur.
-İlköğretim çağından itibaren -şiddet içermeyen- oyunlar, çocukların anlama düzeyini belirleme imkânı sağlar.
-Doğru seçilmiş oyunlar çocuğun iletişim becerilerini geliştirir.
-Bazen bilgisayar oyunları özgür öğretmen görevi görür.
-Okulöncesi dönemde bu seviye için belirlenen oyunlar çocuğun özellikle el- göz koordinasyonunun gelişmesine katkı sağlar.
Yukarıda da anlattığımız üzere, oyunların çocuklar üzerindeki olumlu etkileri artırılabilir. Diğer bir açıdan bakmak gerekirse, çocuklar eğlenmek de isterler. Bu yüzden ders ve okul dışında arta kalan zamanlarında kral oyun oynamak onların deşarj olmalarını sağlar. Kendi hayal dünyasında farklı oyunlar da oluşturabilir. Hatta bir kurgu kurarak bunu arkadaşları arasında da oynayabilir. Belki televizyonda izlediği komik animasyonlar ile kendi karakterini seçer ve canlandırır. Kendi kendini de bu şekilde eğlendirebilir. Bu karakter ile diğer arkadaşlarının yetenekleri üzerine yoğunlaşıp onlarla oyun içinde rekabete girişebilir.
Oyunlar çocuğun iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Bu noktada bazı kral oyunlar seçilebilir. Özellikle etkileşimli senaryolar buna katkı sağlayacaktır. Bu noktada anne-babanın da bu senaryoda yer alması daha faydalı olacaktır. Ayrıca aile içi muhabbeti de artıracak ve aile bağlarının güçlenmesini mümkün kılacak.
Küçük çocuklar, bazı kavramları ve bilgisayar kullanmayı öğrenmede oldukça isteklidir. Bizim görevimiz ise onlara bu konuda yardımcı ve destek olmaktır. Bizim de onlarla birlikte büyüdüğümüzün farkında olmalıyız. Bu gerçekten çok önemli!