Çevrimiçi Nefret Olgusunun Eğitimdeki Yeri

Çevrimiçi nefret olgusunu ilk başta anlamaya çalışıp, aynı zamanda gençleri çevrimiçi nefret mesajlarına karşı esnek olmaları için güçlendirmek istiyorum. Çevrimiçi nefreti alt etmenin altında yatan fikir, sosyal ve duygusal beceri ve bilgilerin gelişimini teşvik etmektir. Eğitimde sosyal ve duygusal öğrenme esastır. Kendi duygularınızı anlamak, esnek olmak koşulu ve çevrimiçi nefret mağduru veya diğer saldırganlık türleriyle empati duymanın bir şartıdır. İyi bir sosyal ve duygusal denge, adım atmak ve eyleme geçmek için de bir şarttır.

Duygusal Zeka, Amerikalı bir psikolog ve bilim muhabiri olan Daniel Goleman’ın eserine atfedilen 1995 yayını Duygusal Zeka, eğitimcilerin yaşamlarında önemli bir beceri olarak okullarında ve sınıflarında duygusal zekayı veya sosyal ve duygusal öğrenmeyi benimsemelerini sağlamıştır.

Sosyal ve Duygusal Öğrenme, insanların duygusal zekasına dokunur. Özellikle genç insanlar bu alanda değişiklik yapma esnekliğine sahiptir.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap