En İyi Yapay Zeka Seslendirme Araçları

Yapay zeka seslendirme ile gerçekçi bir ses oluşturabilirsiniz. Bu sayede metinlerinizi dakikalar içerisinde seslendirin, zaman ve bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Bununla birlikte markanızı farklı kılabilir ve metin okuyucuları ile kullanım durumunuza uyacak farklı konuşma stillerini kullanabilirsiniz.

Popüler yapay zeka seslendirme araçları arasında şunlar sayılabilir:

  • Google Text-to-Speech,
  • Amazon Polly,
  • IBM Watson Text to Speech,
  • Microsoft Azure Text-to-Speech.

Bunların hepsi ücretli hizmetlerdir ancak ücretsiz deneme süreleri sunarlar. Ayrıca ücretsiz olarak kullanabileceğiniz diğer hizmetler arasında eSpeak, Speechify, Festival ve Open Speech Repository sayılabilir.

Çevrimiçi yapay zeka seslendirme hizmetlerinden bazı örnekleri kısaca inceleyelim:

  • Google Cloud Text-to-Speech: Google tarafından sunulan bir seslendirme hizmetidir. Bu hizmet ile yazılı metinleri natural sesli olarak okuyabilirsiniz.
  • Amazon Polly: Amazon tarafından sunulan bir seslendirme hizmetidir. Bu hizmet ile yazılı metinleri natural sesli olarak okuyabilirsiniz.
  • IBM Watson Text to Speech: IBM tarafından sunulan bir seslendirme hizmetidir. Bu hizmet ile yazılı metinleri natural sesli olarak okuyabilirsiniz.
  • Microsoft Azure Text-to-Speech: Microsoft tarafından sunulan bir seslendirme hizmetidir. Bu hizmet ile yazılı metinleri natural sesli olarak okuyabilirsiniz.
  • NaturalReader: Bu yazılım, metinleri natural sesli olarak okuma hizmeti sunar. Aynı zamanda mobil uygulaması da mevcut.
  • Balabolka: Bu yazılım, metinleri natural sesli olarak okuma hizmeti sunar.

Şimdi, yukarıda sıraladığım araçlar dışında çevrimiçi yapay zeka seslendirme hizmetlerini inceleyelim. Sizler için bir kısmını deneyip tecrübe ettiğim en iyi çevrimiçi seslendirme hizmetlerini aşağıda derledim. Haydi inceleyelim.

yapay zeka seslendirme

Voiser

voise

Yapay zeka ses sentezleme platformu Voiser, önemli girişimlerden biri. Başta kurumsal firmalara hizmet verirken 2020 yılında yeni websitesi voiser.net ile seslendirme hizmetini tüm kullanıcılara açtı. Platformda Türkçe dil seçeği var. Seslendirme editörü ile okuma hızını artırabilir/azaltabilir, ses perdesi ile coşkuyu ayarlayabilir, metinlerinizi daha sonra tekrardan düzenlemek üzere kaydedebilirsiniz. Bunun dışında sayamadığım daha birçok profesyonel seçenek yer alıyor. Platformu ücretsiz fakat sesleri kaydetmek için paket satın almanız gerektiğini belirteyim.

Clipchamp

clipchamp

Clipchamp platformu sayesinde pahalı mikrofonlara, ses stüdyolarına ve seslendirme sanatçılarına gerek yok. Video oluştur düğmesine tıklayarak oluşturacağınız video için açılan editör içindeki “Metin okuma” özelliği sayesinde metinleri sese dönüştürebilirsiniz. Platformun Türkçe kullanılabiliyor olması önemli bir artı. Aynı zamanda metinleri Türkçe seslendirme yapabiliyorsunuz. Platform tamamen ücretsiz. Oluşturduğunuz projeler, bulut teknolojisi kullanıldığından otomatik kaydediliyor.

Narakeet

Narakeet

Sesinizi kaydetmek, hataları düzeltmek ve bir görseli sesle senkronize etmek için zaman kaybetmeyi bırakın. Bunun için Narakeet web sitesinden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Üstelik kayıt olmaya gerek yok. Metninizi yazın veya dosya olarak yükleyin. 500’den fazla sesten birini seçin ve dakikalar içinde profesyonel ses elde edin. Sonrasında ses kaydını indirebilirsiniz. Kullanımı gerçekten çok basit. Denedim, size de tavsiye ederim. Yalnız platform en çok 10 MB’a kadar dosya yüklemenize izin veriyor. Ücretsiz indirebileceğiniz ses dosyasının da sınırlı olduğunu unutmayın!

Speaktor

Speaktor

Speaktor’ün yapay zeka metin okuyucusu ile metni otomatik olarak 4 basit adımda sese dönüştürebilirsiniz. Son teknoloji yapay zeka ve basit arayüze sahip olan Speaktor, Türkçe dil desteğine sahip. Platform, metni 42 dilde sese dönüştürebiliyor. İşletmelere, profesyonellere ve öğrencilere yardımcı olacak bir hizmet ve metni sese dönüştürmek için yüksek fiyatlar ödemenize gerek yok. Elde edilen ses, robotsu bir sesten uzak, insan sesinden ayırt edilemeyecek düzeyde doğal bir sentezin ürünü diyebiliriz.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap