Genel

Güvenli İnternet Günü 2020

Eğitmek, korumak ve kollamakla yükümlü olduğumuz çocuklarımızın interneti belirli bir sorumluluk çerçevesinde kendilerini güvende hissederek kullanmaları gerekiyor. Bu noktada eğitimciler ve veliler olarak hepimize bazı sorumluluklar düşüyor.

Dijital teknolojilerin özellikle çocuklar ve gençler arasında güvenli ve pozitif kullanımını desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle,her şubat ayında Güvenli İnternet Günü organize edilmektedir. Bu yılda çeşitli etkinliklerle, Güvenli İnternet Günü 10-11 Şubat tarihlerinde kutlanacak.

Her yıl düzenli olarak yapılan Güvenli İnternet Günü, güncel endişeleri yansıtan bir konuyu seçmekte ve siber zorbalıktan sosyal ağlara kadar ortaya çıkan çevrimiçi sorunların farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Ebeveynler, interneti güvenli kullanma noktasında bilinçlenmeli, çocuklarına internet güvenli kullanabilmeleri için rehberlik, yönlendirme, kontrol ve takibini yapabilmelidir.

Biz öğretmenler ise güvenli internet kullanımı hakkında öğrencilerimizi çeşitli etkinlikler ve bilgilendirmeler ile öğrencilerde farkındalık oluşturmalıyız.

Bu yıl ki Güvenli İnternet Günü 2020 kapsamında yapacağınız etkinliklerde kullanabileceğini bir takım materyalleri burada paylaşmak istiyorum.

Afiş, broşür, test, görsel ve daha fazlası için yazının devamını inceleyin.

Güvenli İnternet Testi

Güvenli İnternet Günü 2020 Manşet

İnternet Davranışları Sözleşmesi – ÖĞRENCİ

İnternet Davranışları Sözleşmesi – VELİ

Broşürler

AFİŞLER

Gerçek hayatta da internette de “İNCİTME!”

5 altın kuralı “TAKİP” edin

İnternette Önce Düşün Sonra Paylaş

Gençler İnternete Dikkat!

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et