Trafikteki Şiddet

Türkiye’de ortalama bir yılda yaklaşık 100 araç sürücüsü  trafikte seyir halinde iken yol verme, vermeme veya  araç parkı yüzünden delici,kesici veya ateşli silahla öldürülmektedir.  Bu ağır bir TRAFİK ŞİDDETİDİR.  Bunun yanında, Türkiye’ye  gelen turistleri öldürme, kaçırma, taciz, öğrencileri kaçırma, öldürme ile okul servis araçlarındaki sarkıntılık olayları had safhada olup, bunların önemli bir kısmı da basına yansımamaktadır. Ayrıca; bir yılda işlenen kadın cinayetlerine bakıldığında bunlarında bir kısmının araç sürücüsü olduğu görülmektedir.

2006 yılında  İçişleri ve Sağlık Bakanlığınca çıkartılan “SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK” bu şiddete çanak tutmaktadır. Sadece bir pratisyen hekim veya uzman hekimce Yönetmelikte belirtilen muayenenin yapılması ve sağlıklı bir hüküm verilmesi tıb bilimine ve hukuka da aykırıdır. Çünkü 6 çeşit ihtisas isteyen muayenenin tek tabibçe yapılması mümkün değildir. Muayene eden sadace tek bir tabip veya pratisyendir. Uzman olsa dahi yalnız kendi ihtisas alanını bilecektir.

Son yıllarda artan TRAFİKTEKİ ŞİDDET daha fazla devam etmeden, yeni Tayfun EROL ve  Özgecan ASLAN  cinayetleri işlenmeden acilen yasal tedbir alınması şarttır. Bu şiddetin durdurulması için sürücü adaylarının il ve ilçelerde belirlenen TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANEDEN Psikiyatri Analizine tabi tutulmaları şarttır. Bu yapılmadığı takdirde vatandaşa kolaylık yapılması mantığıyla tek hekimce verilen sağlık raporu ve neticesinde gerçekleşen insanların trafikte katledilmesi olaylarının sorumlusu devlettir ve bu husus  AĞIR DEVLET KUSURUDUR. Bu, devletin TRAFİK TERÖRÜNÜ HAFİFE ALMASI demektir.

Örneğin: Alkol,  uyuşturucu ,  şiddet bağımlısı veya bu tür hususlara eğilimli sürücü adaylarına, şu anda yürürlükte olan yönetmelik ve yönetmeliğin uygulanmasındaki hal ile, olumsuz ve Araç sürüşüne elverişsiz raporu verilmesi mümkün değildir.

Bir diğer husus ise, geçtiğimiz günlerde Bartın da katledilen Tayfun  EROL   Öğretmenin cenazesinde  Devleti ve otoritesini  Bartın ilinde temsil eden yöneticilerin  en önde olması gerekirdi. Çünkü TRAFİKTE ŞİDDET evrensel bir olaydır. Trafik Şiddeti ve Terörünün  durdurulması için başta Vali, Emniyet Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürlerinin , bu tür olaylarda mağdur yakınlarının ve toplumun yanında olmaları şarttır. Bu şiddeti seyir etmek, şiddete karşı durmamak, trafik şiddeti ve terörüyle  mücadele etmemek,  daha çok şiddet ve daha çok mağdur ve daha çok şehir magandasının doğmasına sebep olmaktadır.

Yukarıdaki hususların İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarınca ACİLEN ele alınması ve sürücü adaylarının ruhen ve  bedenen BAŞTANSAVMA muayene ile değil, tam sağlıklı insanlardan seçilmesine önem vermelerini bu İKİ  sorumlu kurumdan beklemekteyiz.

İhsan MEMİŞ-KTYG Genel Başkanı

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap