1 Dakikada Şarj Olan Pil Geliştirildi

Stanford Üniversitesi araştırmacı ve geliştiricileri, en büyük teknoloji sorunlarından biri olan ve hepimizin yakındığı hızlı tükenen şarjlara yeni bir çözüm bulduklarını ilettiler. Stanford kaynaklı bir dergide yayınlanan habere göre, ürün geliştiricileri “çabuk şarj olan, uzun ömürlü ve ucuz ilk yüksek performans alüminyum pili” geliştirerek, konvansiyonel pillere alternatif olabilecek bir çözüm ürettiler.

Alkalin piller ve cep telefonlarıyla dizüstü bilgisayarlarda kullanılan lityum iyon pillere göre daha çevre dostu, yanmaz olmasıyla güvenli ve hızlı olacağı düşünülen alüminyum iyon piller bugüne dek çokça denenmiş ancak başarılı bir sonuç elde edilememişti. Bunda önemli bir neden, pilin şarj olma döngüsünde yeterli voltaj üretmesini sağlayacak bir katot materyalinin bulunamamış olmasıydı.

Stanford araştırmacılarıysa bu sorunu “tesadüfen” grafit kullanarak aşabileceklerini keşfetmişler. Şu an test aşamasında olan pil için aşağıdaki demoyu izleyebilirsiniz.

Geliştirilen alüminyum iyon pil ultra hızlı yani bir dakika gibi bir sürede telefonunuzu şarj edebiliyor. Dayanıklılık konusunda ise kapasitesini bin şarj döngüsü süresince koruyabiliyor.

Kaynak: webrazzi.com

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap