Elektrikli Otomobiller Nasıl Çalışır, Nasıl Şarj Edilir?

Elektrikli otomobiller enerjilerini petrol türevi fosil yakıtlar yerine, elektrikten alan otomobillerdir. Her ne kadar hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobillerde elektrikli otomobiller kategorisinde sayılsalar da aynı zamanda içten yanmalı motora sahiplerdir ve doğuştan elektrikli otomobiller gibi %100 elektrikli değillerdir.

Biz elektrikli otomobilleri ve TOGG’Un akıllı cihazını konuşacağız. Bu otomobiller, fosil yakıt kullanmadıkları için emisyona yol açmazlar. Bu da onları çevre dostu yapar.

Elektrikli otomobillerin hareket etmesi için gerekli olan elektrik enerjisi, otomobilin altında yer alan büyük bir batarya tarafından sağlanır. Bu da aracın yol tutuş karakterini iyileştirir. Bataryanın içinde birçok modül vardır. Her bir modülde, farklı hücrelerden oluşur. Tıpkı bir insan bedeni gibi elektrik motoru bataryadan aldığı enerji ile otomobilin hareket etmesini sağlar. Bu motorlar içten yanmalı motorlara kıyasla yüksek tork ve yüksek devir değerlerine sahip olduklarından, otomobillerde şanzımana da gerek kalmaz. Bu sayede hem daha konforlu hem de daha performanslı bir sürüş mümkün olur.

Kısacası tamamen elektrikli otomobiller çevreci olmalarının yanı sıra daha az parça ile daha yüksek performans verirler. Bizim de istediğimiz tam olarak budur.

Elektrikli Otomobiller Nasıl Şarj Edilir?

Elektrikli otomobili şarj etmenin temelde bir cep telefonunu şarj etmekten hiçbir farkı yoktur. Tabii bunun için daha büyük bir şarj aletine ihtiyacınız olacak. Tek bir farkı, bu şarj aletini yanınızda taşımanıza gerek yok. Bunun daha basit yolları var. İlk ve en basit yol, şarj kablosu kullanmak. Bu sayede otomobilinizi elektrik olan her yerde şarj edebilirsiniz. Bunun için şarj kablonuzu otomobilin bagajından çıkartıp önce prize sonra otomobille takmanız yeterli.

İkinci seçenek duvara monte edilebilir. DC Şarj İstasyonları evinizde, apartmanınızda, sitenizde ve AVM’lerde kolayca bulabileceğiniz bu kutular sayesinde otomobilinizi güvenli ve hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz. Kablonuzun bir ucunu şarj cihazına diğer ucunu otomobilinizin şarj soketine takın. Eğer imkanınız varsa evinize bu cihazlardan bir tane edinmeniz en sağlıklı yoldur. Çünkü bu cihaz otomobilinizin prize takılan şarj kablosuna göre daha hızlı şarj olmasını sağlayacak şekilde yüksek akımla çalışır. Otomobilinizi bir şarj kablosuyla da şarj edebilirsiniz. Ancak biz daha hızlı ve güvenli bir şarj işlemi için sizlere duvara monte edilebilir şarj istasyonu öneriyoruz.

Son alternatifiniz ise halka açık yerlerde bulunan yüksek performanslı DC şarj istasyonlarıdır. Diğer istasyonlara göre çok daha güçlü olduğundan otomobilinizin batarya doluluk oranını 25 dakika içerisinde %20 den %80 e çıkartacaktır. Siz de bu süre içinde kahvenizi yudumlayıp arkadaşlarınıza sohbet edebilirsiniz.

Türkiye’de Trugo ya ait 600 den fazla noktada 1000 şarj ünitesine bağlı 2000 soket kullanıma geçecek. İster bu istasyonlardaki ister diğer markalara ait alternatif istasyonlardaki tip iki cc soketli şarj kablosunu otomobilinize takarak şarj işlemini başlatabilirsiniz. Bu istasyonlarda kablolar, aynı benzin istasyonlarında olduğu gibi cihaza entegredir. Kablo taşımanıza gerek kalmaz. Şarj süreniz batarya kapasitesine, şarj cihazınıza ve şarj durumunuza göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monteli şarj istasyonunda 3 ile 6 saatte, yüksek performanslı DC şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz. Togg akıllı cihazınızı elektriğe ulaşılabilen her yerde güvenle şarj edebilirsiniz.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap