Windows 8 Nihayet Tüketiciyle Buluştu
Windows 7 yayımlandıktan sonra geçen 3 yıl içinde teknoloji dünyasında çok şey değişti. Android tabanlı tabanlı ucuz ve dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar milyonlarca kişinin cebine girdi, Google Chrome \’u Internet Explorer ve Firefox\’u geçerek en popüler tarayıcı oldu, SSD\’ler birçok PC\’de yer edinerek önyükleme ve program açılma sürelerini olabildiğince kısalttı.
Microsoft\’un son işletim sistemi Windows 8; içinde bulunduğumuz yıl boyunca Geliştirici Önizlemesi, Tüketici Önizlemesi ve Sürüm Önizlemesi aşamalarından geçerek nihayet satışa hazır hale geldi ve tüketiciler 26 Ekim 2012\’de yeni nesil işletim sistemiyle tanışıyor Microsoft, bahsettiğimiz aşamalar boyunca sistemde çok sayıda değişiklik ve ekleme yaptı. Örneğin sadece Geliştirici Önizlemesi ile Tüketici Önizlemesi arasında bile 100.000 kod değişikliği söz konusu. Sebep basit Microsoft, Apple ve Adroid gibi rakiplerinin baskısı üzerinde hissediyor ve Windows 8 \’in piyasaya çıktığı anda her şeyiyle harika olmasını istiyor. Böylece, kullanıcıları Windows Vista gibi olgunlaşmadan piyasaya sürülmüş bir sistemle karşı karşıya bırakarak risk almamayı garanti ediyor.
Hızlı bir önyükleme (boot) ve işletim sisteminin çabucak açılması, bilgisayarın icadından beri tüm kullanıcıların hayalidir. Bilgisayarınızda SSD varsa Windows 8 birkaç saniye gibi inanılması güç bir surede açılıyor. Klasik bir sabit disk kullansanız bile açılma hızı Windows 7\’den çok daha yüksek.
Kaynak: PCnet