Google reCaptcha v3 Nasıl Kullanılır?

Google reCaptcha v3 ile botları nasıl durdurabileceğinizi ve sitenize nasıl kurabileceğinizi en basit yoldan anlatacağım. Öncelikle biraz reCaptcha v3’ten bahsedelim.

Sürtünmesiz kullanıcı deneyimi ifadesini kullanan Google, reCaptcha teknolojisini sürekli geliştirmiştir. İlk olarak v1, sonra v2 ve son olarak da v3 sürümleriyle bu süreci devam ettirdi. Şimdi reCAPTCHA v3 ile, web sitelerinin insan ve bot etkinlikleri test ediliyor. Bunu, web sitenizdeki bir etkileşimin ne kadar şüpheli olduğunu belirtmek için bir puan döndürerek yapıyor. Aynı zamanda kullanıcıları zorluklarla kesintiye uğratmıyor. reCAPTCHA v3 bunu kullanıcılarınıza 0.0 ile 1.0 arasında bir puan vererek sağlıyor. Puan 0.0 ise genellikle bir bot, puan 1.0 yaklaştıkça da iyi bir kullanıcı anlamına geliyor.

ReCAPTCHA v3 kullanıcıları kesintiye uğratmadığından, her sayfaya reCAPTCHA v3 eklemenizi öneririz. Bunu wordpress sitenizin header.php sayfasına ekleyeceğiniz kod sayesinde yapabilirsiniz. Bu şekilde, reCAPTCHA uyarlanabilir risk analiz motoru, web sitenizdeki farklı sayfalardaki etkinliklere bakarak saldırganların modelini daha doğru bir şekilde belirleyebilir. ReCAPTCHA yönetici konsolunda, botların tam olarak hangi sayfaların hedeflendiğini ve trafiğin ne kadar şüpheli olduğunu belirlemenize yardımcı olmak için reCAPTCHA puan dağılımına genel bir bakış ve sitenizdeki en iyi 10 işlemin istatistikleri için bir döküm alabilirsiniz.

Google ReCaptcha V3 Kullanımı

reCaptcha v3 kullanımı ile ilgili sitenizde ne yapabilirsiniz? Bunun için bir eklenti tavsiye edeceğim. Ama öncesinde ziyaret etmeniz gereken bir sayfa var. Buraya tıklayarak öncelikle yeni site kaydı oluşturmalısınız. Formu aşağıdaki görselde olduğu gibi doldurun.

Google ReCaptcha v3 yeni site kaydı yapma

Formu doldurduktan sonra “Gönder” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelecek sayfada Site Key ve Secret Key oluşmuş olacaktır.

Şimdi wordpress sitenize, eklentiyi kurmaya sıra geldi. Simple Google reCAPTCHA adlı eklentiyi yükleyip etkinleştirin. Eklentinin Ayarlar sayfasına gidin ve site anahtar ve gizli anahtar kodlarını kopyalayıp ilgili metin kutularına yapıştırın.

Değişiklikleri kaydet düğmesine tıklayın. Kodlar otomatik olarak eklenecek ve sistem çalışır hale gelecektir. Kolay gelsin.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap