MySQL Veritabanı Onarma
Mysql birçok sistemde yüklü olan çok kullanıcılı ve multi threaded, hızlı ve oldukça sağlam olan bir veri tabanı yönetim sistemine verilen isimdir. Mysql veritabanı dosyalarında kontrol paneli ve phpmyAdmin üzerinden onarma işlemi yapılabilir.
Eğer bilgisayarınız hata 404 MYSQL şeklinde uyarı ile etkin olan bir programınızı kilitliyorsa, sıklıkla bu şekilde hatalar veriyorsa, işletim sisteminiz ağır çalışmaya başladı ve fare ile klavye geç tepki veriyorsa ve son olarak düzenli olarak bilgisayarınızda donma oluyorsa MYSQL veritabanı onarma yapmak gereklidir.
Mysql Neden Hata Verir?
Bu soruyu soranlara birkaç farklı cevap vermek mümkündür. Adobe Dreamweaver yazılımını bozuk veya eksik indirmiş olabilirsiniz. Veya yazılımdaki kayıt defterinde bozulma olabilir.
Sizlere SSH bağlantısı yaparak Linux sunucular ile onarma yapmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü MYSQL veritabanı boyutu oldukça büyüktür. SSH bağlantısını yaptıktan sonra Root olduğunuzu kontrol edin. Ardından mysqlcheck – r [ database name ] komutunu satıra yazın. Bu yazdığınız komut ile MYSQL veritabanını kontrol edersiniz. Yazdığınız –r parametresi sayesinde de Repair yani tamir işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.
Eğer yukarıda bahsettiğim komut işe yaramadı ise size Linux komut satırı üzerinden MYSQL dosyalarının bulunduğu klasörü yazarak direkt işlem yapmanızı önereceğim.
mysiamchk – r / var / lib / mysql / [ database name ] /*
Yukarıdaki komutu yazarak da onarma işlemini sağlayabilirsiniz. Ama önemli bir uyarı vermek gerekir. Mysql veritabanı onarma işlemini gerçekleştirmeden önce mutlaka sunucu disk alanı yeterli olmalıdır. Bunu kontrol etmeyi ihmal etmeyin.