WordPress Admin Şifresi Sıfırlama
WordPress yönetici panel şifrenizi unuttunuz mu?
“Şifremi unuttum” seçeneğiyle wordpress admin şifresi sıfırlama yapamıyor musunuz?
php-myAdmin den giriş yapıp veritabanından md5 şifre değiştirme yöntemini uyguladığınız halde işe yaramadı mı?
Diğer şifre sıfırlama yöntemlerini kullandığınız halde hala yönetici paneline giriş yapamıyor musunuz?
Öyleyse açıklayacağım bu basit, sizi uğraştırmayacak yöntem ile kolayca wordpress admin şifrenizi sıfırlayabileceksiniz.
Kendi başıma da geldiği için ve daha önce burada anlattığım yöntemi uyguladığım halde bir türlü wordpress admin şifremi değiştiremediğimden araştırma yaptım ve çok basit bir yöntem ile sorunu çözdüm. Bu faydalı ve kolay yöntemi sizlerle paylaşmak istedim.
Şifre sıfırlamak için kullanılan yöntemlerden en bilineni php-myAdmin uygulamasından tablolar aracılığıyla yeni şifre oluşturmak, fakat bu yol oldukça zahmetli ve sıkıcı olabiliyor.
WordPress için yazılmış bir eklenti mevcut. Bahsedeceğim bu eklenti sayesinde unutulan şifreyi sadece admin kullanıcı adını (genellikle “admin” olur) ve yeni belirleyeceğiniz şifreyle değiştirebiliyoruz. Böylece tek bir işlemle yeni şifremizle wordpress admin paneline erişebiliyoruz.
WordPress Admin Şifresini Değiştirme
Eklentinin adı: WordPress Emergency Password Script. Kullanımı da oldukça basit. emergency.php adındaki dosyayı wordpress site dosyalarınızın bulunduğu ana dizine atmanız yeterli.
emergency.php iki şey yapar:
– WordPress blog yöneticisi şifresini değiştirmek için izin verir
– Blog yöneticisine bir kapalı e-posta gönderir.
Öncelikle eklentiyi indirmek için tıklayın.
Dosyadaki emergency.php dosyasını ana dizine upload edin. ( Dosya wp-config.php ile aynı dizinde olmalıdır). Sonra “http://www.siteniz.com/emergency.php” şeklinde sitenizi açıp, kullanıcı adınızı ve yeni şifrenizi yazın.
İşlem gerçekleştiğinde aynı pencerede “Your password has been successfully changed” yazsını göreceksiniz. Bu; şifrenizin başarıyla değiştirildiğini belirtir.
Şifrenizi değiştirdikten sonra “emergency.php” dosyasını mutlaka silin.