WordPress Eklenti Yükleme

WordPress eklentileri (plugin), WordPress’in işlevlerini artıran küçük kod paketleridir. Dünyanın birçok yerinden geliştiriciler eklentiler yazmaktadır.

Eklenti indirebileceğiniz en güzel kaynak ise http://wordpress.org/extend/plugins/ adresinden ulaşabileceğiniz resmi WordPress Eklenti Dizini‘dir.

FTP İLE EKLENTİ NASIL YÜKLENİLİR?

Eklenti yükleme yöntemi tema yüklemeyle hemen hemen aynıdır. Önce Eklenti Dizini’nden bir eklentinin sayfasına girin. Sağdaki FYI kutusunda göreceğiniz “Requires WordPress Version” kısmı o eklentinin çalışması için gereksinim duyduğu en düşük WordPress sürümünü gösterir.

wp“Compatible up to” kısmı da o eklentinin test edildiği ve uyumlu olduğu en son WordPress sürümünü gösterir. Elbette geliştiricinin eklentiyi son WordPress sürümlerinde test etmemiş olması o eklentinin sizin yüklediğiniz en güncel sürümde çalışmayacağı anlamına gelmez; 2.8.3 ile uyumlu görünen bir eklenti çok büyük ihtimalle 2.8.4 sürümünde de çalışacaktır. Ancak arada büyük sürüm farkları varsa uyumsuzluklar ortaya çıkabilir. Sağ üst köşedeki Download linkine tıklayarak eklentiyi bilgisayarınıza indirin. Ardından indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayıp “Buraya çıkart” deyin. Genellikle dosyanın içinden eklentinin adını taşıyan bir klasör çıkar.

FTP‘ye bağlanıp bu klasörü wpcontent/ plugins klasörünün içine göndermelisiniz.

FTP bilgilerinizi girdikten sonra WordPress eklentiyi otomatik olarak kurmaya çalışacaktır. Klasörü FTP’nize yükledikten veya otomatik yükleme yöntemini kullanarak eklentinizi kurduktan sonra yönetim panelinize girip Eklentiler menüsüne tıklayın. Sistemde mevcut eklentilerin listelendiği bir sayfa açılacaktır. Buradan etkin olmayan eklentinin altındaki Etkinleştir linkine tıklayarak eklentiyi aktifleştirebilirsiniz.

Eklentinizi kurduktan sonra, eğer eklentinin sonradan yapılandırılabilen ayarları varsa Eklentiler veya Ayarlar menüsüne yeni bir link eklenir. Buradan istediğiniz ayarlamaları yapabilirsiniz.

Kaynak: Chip Online

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap