WordPress’te Yaygın (başlangıç) Hatalar

WordPress, bir CMS olup web sitelerine yeni başlayanlar için mükemmeldir. Kullanıcıların kod yazmasını gerektirmez, SEO dostu ve yönetimi kolaydır. Yine de WordPress’te birçok yeni başlayanın yaptığı birkaç hata var. Aslında, dürüst olmak gerekirse, bu hatalar sadece yeni başlayanlar tarafından yapılmaz. İşte bu yüzden WordPress’te birkaç genel (başlangıç) hatasını burada paylaşma vaktim geldi.

1. Permalinklerinizi düzgün şekilde değiştirmemek

WordPress’i kullanmaya başlamadan önce kalıcı bağlantılarınızı düşünmeniz iyi birşey. Kalıcı bağlantıların, adından da anlaşılacağı üzere kalıcı olması amaçlanmıştır. Bu yüzden, bir kere ayarladıysanız, tekrar değiştirmemelisiniz.

Bununla birlikte, kalıcı bağlantılarınızı değiştirmeye karar verirseniz, yayınlarınızın URL’leri de değişir. Bu, arama motorlarının artık eski kalıcı bağlantıyı endeksledikleri için yayınlarınızı bulamaması anlamına gelir. Sitenize arama motorları ile gelen ziyaretçiler sitenizde yayınlanmadığını belirten bir hata mesajı görürler. Yani bir 404 hata mesajı sayfası. Bunları ne pahasına olursa olsun önlemek gerekiyor..

Permalink yapısına karar verirken seçeceğin çok seçenek var.
 Ancak, çoğu durumda, basit olan en basit olanı, SEO dostu bir URL yani /%postname%/ için yeterli olacaktır .

2. Güncellemeyi unutmak

WordPress kullanıyorsanız tüm eklentiler ve temalar arasında, bir web sitesinin ihtiyaç duyduğu tüm güncellemeleri takip etmek zor olabilir. Özellikle de her şey sorunsuz çalışıyorsa, bu güncellemeleri işleme koymak için zaman ayırmak zor gelebilir.

Ancak eklentileri, temaları ve WordPress’in kendisini güncel tutması, site sahibi olarak sahip olduğunuz en önemli görevlerden biridir. Güncellemeler sadece yeni özellikler getirmiyor, ancak çoğu zaman hataları ve güvenlik sorunlarını düzeltiyor. Görmek istediğin en son şey, saldırıya uğramış bir siteyle karşılaşmak mı?

3. Çok fazla eklentiye sahip olmak

WordPress deposunda elli binden fazla eklenti bulunmaktadır, yani çok fazla seçeneğiniz var. Bu, aklınıza gelebilecek her şey için bir eklenti yüklemeyi çok cazip hale getirir. Ama bu bir bedel olmadan olmuyor.

Tüm bu eklentileri güncel tutmakla kalmayacaksın, başka riskler ile de karşılaşacaksın. Süslü şeyler yapan çok fazla eklenti sitenizi yavaşlatabilir, bu da yavaş bir web sitesine sahip olabileceğiniz anlamına gelir. Bu nedenle, yeni bir eklenti yüklemeden önce bunu dikkatli değerlendirin.

Teknik olarak, tek bir eklenti tüm sitenizi mahvedebilir. Bu yüzden durum sadece eklenti sayısından ibaret değil, sitenize ne eklediğiniz konusunda da dikkatli olmanız gerekir.

4. Değişiklik yaparken alt tema oluşturmamak

WordPress web sitenizi ilk kurarken, varsayılan WordPress temalarından birini kullanırsın. Belki de bu tema ihtiyaçlarınızı karşılamıyordur. Öyleyse yeni bir tema arayışındasındır.

Yeni bir tema buldun, yükledin ve iyi çalışıyor. Ancak, bir süre sonra, bir şeyler değiştirmek istediğini anlıyorsun. Temanızı nasıl değiştireceğine dalmadan önce, bir alt tema oluşturmalı ve değişikliklerini alt temada yapmalısın. Bunu yaparak, ilk temanız bazı güncellemeler gördüğünde, tüm değişiklikleri kaybetmeyeceğinden emin olacaksın.

5. İçeriği yanlış şekilde silmek

En sık karşılaşılan hatalardan biri, sitenizi çalışır duruma getirdikten sonra meydana gelir. Yayınları veya sayfaları silmek isteyebilirsin. Artık alıştıkları amaca hizmet etmeyebilirler ve bunları kaldırmak mantıklı olur. Ancak, arama motorları sitenizi dizine eklediğinden, sitenizdeki silinmiş içerik “Hata 404: sayfa bulunamadı” sayfaları gösterecektir. Bu nedenle, sitendeki sayfaları doğru şekilde sildiğinden emin ol.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap